ZORAN IZ KURŠUMLIJE JE "POVUKAO NOGU", PRVI DOVEO SNAJKU IZ ALBANIJE JOŠ 2010: Tri dana tragao po selima, a onda...
Zoran i Edmonda, Foto: Facebook/Monda Zoran Tomic

mešoviti brak

ZORAN IZ KURŠUMLIJE JE "POVUKAO NOGU", PRVI DOVEO SNAJKU IZ ALBANIJE JOŠ 2010: Tri dana tragao po selima, a onda...

Iako je Kuršumlija blizu administrativne linije sa Kosovom, u njoj nikada nije bilo mešovitih brakova osoba iz srpske i albanske zajednice

Objavljeno: 18:46h

Zoran Tomić je bio prvi momak iz Srbije koji je “povukao nogu” i doveo snajku iz Albanije sad već daleke 2010 godine. Ubrzo za njim istu stvar su uradili mnogi muškarci sa sela koji u Srbiji godinama nisu mogli da pronađu suprugu za sebe.

Situacija se danas promenila. Momci se i dalje žene Albankama, ali više nije reč o ljudima sa sela već o lekarima, pilotima, inženjerima...

A kako je sve to izgledalo avgusta 2010. godine...

"U opštini Kuršumlija nedavno je sklopljen prvi brak između Srbina i Albanke, a "novopečeni" supružnici koriste usluge prevodioca jer još ne znaju jezik partnera.

Iako je Kuršumlija blizu administrativne linije sa Kosovom, u njoj nikada nije bilo mešovitih brakova osoba iz srpske i albanske zajednice. Čak su i retke prijateljske veze Srba i Albanaca prekinute nakon rata 1999. godine.

Međutim, pre 14 godina u kuršumlijskom planinskom selu Sagonjevo sklopljen je brak između Zorana Tomića i Edmonde Kardaku iz Albanije.

Supružnici su za agenciju Beta tada kazali da im ne smeta to što su različite nacionalnosti i vere, ali da im je problem jezik bračnog partnera koji ne poznaju. Zato su angažovali prevodioca koji i dalje boravi kod njih dok ne nauče srpski, odnosno albanski jezik.

Zoran Tomić je, nakon brojnih neuspešnih pokušaja da se oženi i osnuje porodicu, rešio da potraži sreću u Albaniji.

Nakon trodnevnog traganja za devojkom po albanskim selima "posrećilo" mu se u jednom selu blizu Skadra gde je upoznao Edmondu i odmah je zaprosio", glasio je tada izveštaj.

Njihova poslednja objava na zajedničkom Facebook profilu je iz 2020. godine, pa ne možemo sa sigurnošću reći šta se danas dešava sa njima.

Bonus video:

01:17

NAJSREĆNIJI MLADOŽENJA U ZEMLJI! Radomir oženio ALBANKU, pa dobio sina u 50. godini života

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.